16 - 06 - 2021, by Convergence Industry

Nextgen PLD

Supergeleiding verbeteren
Het coaten van oppervlakken met een dun laagje materiaal, zogenaamde dunne-film depositie met Pulsed Laser Deposition (PLD), wordt gebruikt als technologie in onderzoek naar o.a. supergeleiding en kwantumcomputers. Belangrijk in dit proces is de kwaliteit van de dunne film. Hoe hoger de kwaliteit, hoe sneller de geleiding. In het project ‘Next gen Pulsed Laser Deposition (PLD) wordt een Atomic Force Microscope (AFM) geïntegreerd in het coating-systeem. Met een microscopisch kleine naald is het mogelijk om tijdens het coaten informatie te leveren over de kwaliteit van de dunne film. Het consortium bestaat uit: Twente Solid State Technology, SmartTip, Convergence Industry B.V., Universiteit Twente en Stichting Saxion (allen uit Enschede)
Convergence Industry B.V. ontvangt subside voor het realiseren/maken van een custom meetinstrument voor het meten van de dikte van een filmlaag. Deze metingen zijn zo nauwkeurig dat op atoomniveau kan worden gemeten. Onze engineers werken aan custom made elektronica voor dit project en aan het realiseren van de atomic force microscope custom made needle. Dit project is in samenwerking met de bovengenoemde bedrijven hier uit de regio.

Get a quote

Quote

Download our brochures by clicking on the round buttons

Newsletter subscription

Dont miss out on our latest developments!
You will be the first to know about our newest products, exciting projects and more if you subscribe to our awesome newsletter.

Follow us at:

Privacy statement General Terms and Conditions Convergence is part of the Demcon group.

Website gerealiseerd door Bart Merkus Webontwikkeling & Design